Personatges de La Competència de RAC1

Personatges de La Competència de RAC1, amb Òscar Dalmau (esquerra) i Òscar Andreu (dreta).

Els personatges de La Competència de RAC1 són l’essència d’aquest programa radiofònic d’humor, dirigit i presentat per Òscar Andreu i Òscar Dalmau, als migdies de l’emissora del Grup Godó, des del setembre del 2009.

Aquí t’oferim una guia dels personatges més coneguts de La Competència de RAC1, classificats entre personatges principals i secundaris i ordenats alfabèticament.

Personatges principals de La competència de RAC1

La Competència de RAC1 té una sèrie de personatges principals, que apareixen a gairebé tots els programes, amb un paper molt protagonista. Aquests són l’Angelines, en Jean Paul Desgrava, en Mohamed Jordi i en Jep Cabestany.

Angelines

L’Angelines és un personatge femení que s’autodefineix com a «dona cuqui», que fa veure que és una jove o adolescent, tot i que pels seus comentaris es pot endevinar que en realitat seria una dona de mitjana edat, o fins i tot d’edat avançada. Defensa el paper de la dona tradicional (fer les feines de la llar, no posar-se en política…). Interpretada per Òscar Dalmau.

Jean Paul Desgrava

En Jean Paul Desgrava representa el becari del programa, és un estudiant etern de Periodisme i sempre queda com un inculte o ignorant. Interpretat per Òscar Andreu.

Jep Cabestany

En Jep Cabestany és un personatge que s’autodefineix com «d’extrem centre», tot i que en realitat és un espanyolista radical i d’extrema dreta que admira al Dictador Francisco Franco. Té un alter ego anomenat Jeplock Holmes. Interpretat per Òscar Dalmau.

El Mohamed Jordi és un dels personatges de La Competència de RAC1, que també va sortir a La nit dels Òscars de TV3. (Foto: 3Cat)

Mohamed Jordi

En Mohamed Jordi és un immigrant d’origen àrab, però que sempre parla català, és un independentista radical i regenta una botiga de conveniència coneguda com a «Queviures Mohamed Jordi». Interpretat per Òscar Andreu.

El personatge del Mohamed Jordi té fotografia, perquè també va sortir al programa La nit dels Òscars de TV3.

Personatges secundaris de La Competència de RAC1

La Competència de RAC1 també té altres personatges que, o bé no surten diàriament, o tenen espais més reduïts, però també són molt divertits.

Alejandro Tusset

L’Alejandro Tusset és un espia, una mica maldestre, que treballa a l’empresa de detectius Método Cuatro i sempre parla amb la veu distorsionada per no ser reconegut. Interpretat per Òscar Dalmau.

Avi sense nom

L’avi sense nom és un home d’edat avançada del que no se’n coneix el seu nom. Sempre diu de qualsevol cosa que «jo ja no ho veuré» i sovint s’adorm a mitja intervenció. Interpretat per Òscar Andreu.

Charly Querol

En Charly Querol és un periodista esportiu que parla amb la cantarella habitual de molts periodistes d’esports, presenta el seu espai «Passió pel fumbol» i menysprea els esports minoritaris. És un culer de soca-rel i un antiperico declarat. Interpretat per Òscar Dalmau.

Conrad Consum

En Conrad Consum és un personatge de La Competència que simula ser un treballador de l’Agència Catalana de Consum, que acumula en ell mateix tots els vicis atribuïts als funcionaris (esmorzars llargs, mala atenció al públic…). Interpretat per Òscar Dalmau.

Duque de Fire

El Duque de Fire és un personatge que representa ser un home homosexual. Té un amic i amant a Madrid, el Tebi de Foie, a qui sempre truquen per telèfon. El Duque l’interpreta l’Òscar Andreu.

Giorgio Pappardelle

En Giorgio Pappardelle és l’analista d’afers italians de La Competència, que sempre fa les seves intervencions cantant sobre la base de la cançó «¡Qué idea!» de Pino d’Angiò. Interpretat per Òscar Dalmau.

Jose Lopez Vilademunt

En Jose Lopez Vilademunt és un locutor i discjòquei de radiofórmula musical. Acostuma a fer rànquings sobre temes d’actualitat, però presentats amb l’estil de les llistes d’èxits de les emissores de ràdio musicals. Interpretat per Òscar Andreu.

Juli Pijuli

En Juli Pijuli és el president de la Federació de Bars Il·legals (FEBARIL). Sempre va passat de voltes i va acompanyat amb música discotequera de fons, moltes de les seves bromes insinuen que és consumidor de drogues. Interpretat per Òscar Andreu.

Justo

El Justo és un personatge que parodia l’empresari radiofònic Justo Molinero. A les seves intervencions hi presenta patrocinadors ficticis al més pur estil de Radio TeleTaxi. Interpretat per Òscar Andreu.

Marc Antoni Mateu

En Marc Antoni Mateu representa que és un actor de doblatge que sempre sobreactua quan interpreta els seus personatges quan fa doblatges d’escenes de pel·lícules fictícies. Interpretat per Òscar Dalmau.

Miquel Cirici

En Miquel Cirici, o simplement Cirici, és un expert en estadística i treballador de l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya). Fa el paper d’equidistant entre Catalunya i Espanya, però sempre acaba parlant a favor dels socialistes i del Pedro Sánchez. Interpretat per Òscar Dalmau.

Nani Fornells

En Nani Fornells representa una persona rica o «pija», que sempre tracta a tothom de pobre. Sempre apareix quan es parla de qüestions d’economia, treball, empreses o productes de luxe. Interpretat per Òscar Andreu.

Otis Sardoya

L’Otis Sardoya és un cantant d’orquestra de festa major que sempre dedica les seves cançons a les dones. Interpretat per Òscar Andreu.

Professor de Debò

El Professor de Debò és un personatge que sempre tracta temes esotèrics i paranormals, està inspirat en Sebastià d’Arbó. Interpretat per Òscar Andreu.

Rebeca Gregal

La Rebeca Gregal és un personatge de La Competència que representa ser una dona del temps de l’Institut Meteorològic de Catalunya. Interpretada per Òscar Andreu.

Salvadoret de Cal Bajoco

El Salvadoret de Cal Bajoco és un pagès de Vilanova de la Franja, que parla imitant la variant dialectal de la Franja de Ponent. Interpretat per Òscar Dalmau.

Tebi de Foie

En Tebi de Foie és un personatge amic i amant del Duque de Fire, que té un centre d’estètica a Madrid i sempre insisteix al Duque perquè se’n vagi a viure amb ell a Madrid. Interpretat per Òscar Dalmau.

Wilson

En Wilson és el presentador de RLH, Radio Latina Internacional, que emet des del polígon industrial Can Jardí de Rubí. Interpretat per Òscar Andreu.

Xosé Anton Pazos de Vieira

En Xosé Anton Pazos de Vieira és un informàtic gallec una mica antiquat que sempre proposa solucions arcaiques als problemes tecnològics actuals. Interpretat per Òscar Dalmau.

Zoraida i Nelson

La Zoraida i en Nelson són dos personatges de La Competència de RAC1 que fan de teleoperadors amb accent sud-americà i atenen totes les trucades telefòniques que fan des del programa. Quan li passen la trucada a un altre operador de vegades es canvien el nom per Zuleida o similars, tot i que les veus són les mateixes. Tots dos estan interpretats per l’Òscar Dalmau.

Falten personatges de La Competència de RAC1?

Trobes a faltar algun dels personatges de La Competència de RAC1? Contacta amb nosaltres per fer-nos-ho saber i l’afegirem en aquest article.

Altres continguts

El problema de l’eternitat és que es fa massa llarga, sobretot al final.Woody Allen