Inici » Acudits en català » Acudit: Futurs detectius de la Guàrdia Civil

Acudit: Futurs detectius de la Guàrdia Civil

Guàrdia Civil

A l’acadèmia de cadets de la 112a comandància de la Guàrdia Civil, entrevisten a tres aspirants per provar les seves habilitats com a futurs detectius…

El sergent entrevistador especialista li ensenya una foto durant 5 segons al primer candidat (Manolo), després l’amaga i li diu:

– Aquest és el seu sospitós, com el reconeixeria?

El candidat contesta:

– Doncs és molt fàcil. L’enganxaria de pressa perquè només té un ull.

El sergent entrevistador especialista, sorprès, contesta:

– Bé… això és lògic, perquè la foto està feta de perfil.

El sergent entrevistador especialista, una mica frustrat per aquesta primera resposta, es dirigeix al segon candidat (Pepe) i també li ensenya la mateixa foto durant 5 segons:

– Aquest és el seu sospitós, com el reconeixeria?

El segon candidat somriu, mira al sergent entrevistador especialista i diu:

– És un joc de nens. Per Déu! No veu que només té una sola orella?

El cap de reclutament, el sergent entrevistador especialista, s’enfada i els diu:

– Però que passa amb vosaltres? És clar que només té un ull i una sola orella, perquè és una foto de perfil… Coi! Aquesta és la millor resposta que podeu donar?

Ja enfonsat en la misèria, en aquests moments de l’entrevista, el sergent entrevistador especialista, es dirigeix al tercer candidat (Paco), li ensenya la mateixa foto i li diu:

– Aquest és el seu sospitós. Com el reconeixeria…? Li prego que s’ho pensi bé abans de contestar una bestiesa. Li ho adverteixo…

En Paco es mira intensament la foto durant uns segons i de forma molt minuciosa, ja que el sergent entrevistador especialista li concedeix més temps de l’estipulat, per veure si d’una vegada per totes contesten alguna cosa coherent, i finalment en Paco dictamina:

– Senyor, el sospitós fa servir lents de contacte!

Rere aquesta resposta, el sergent entrevistador especialista queda sorprès i sense paraules, perquè realment ni ell mateix sap si el sospitós en fa servir o no.

– Bé, aquesta sí que és una resposta interessant! Esperi uns minuts, que reviso l’historial del subjecte sospitós i ara torno.

El sergent entrevistador especialista, confós, surt de la sala, va a la seva oficina, revisa l’historial del subjecte en qüestió i al cap d’una estona, torna amb un somriure radiant, i molt sorprès li diu:

– Excel·lent! No m’ho puc creure! És correcte!

Efectivament, el sospitós fa servir lents de contacte. Molt bona feina, DETECTIU!

Una cosa, Paco, com ha pogut fer una observació tan astuta?

I el candidat Paco li respon:

– Bé, doncs, va ser molt fàcil: Amb un sol ull, deu tenir problemes de la vista i amb una sola orella no podria fer servir ulleres, així que, òbviament, fa servir lents de contacte!

Crèdits: La foto dels Guàrdies Civils està publicada sota una llicència Creative Commons BY-SA i està extreta del Flickr del Govern de Castella-La Manxa.

Altres continguts

No és vostè la senyoreta Smith, la filla del banquer multimilionari Smith? No? Perdoni, per un moment creia que m’havia enamorat de vostè.Groucho Marx